Crystal Pite/Kidd Pivot – Revisor (foto: Michael Slobodian)

Dada Masilo – Giselle (foto: John Hogg)

Fabrik Stahlbau Strang (foto: Andreas Herrmann)

schrit_tmacher GENERATION2

YY Dance Company – The Time Followed

Vertigo Dance Company – White Noise (foto: Luc Lodder)

(foto: PascalMoors)

schrit_tmacher opening Aken

schrit_tmacher Festival voert het danspubliek in een reis van 30 dansdagen de danswereld rond. Vanuit alle windstreken haalt schrit_tmacher belangwekkende danskunst naar (Zuid-)Nederland, met een scherp oog voor choreografen die niet of nauwelijks in Nederland, zelfs in Europa te zien zijn. Binnen dit veelkleurige palet draagt het festival de internationaal hoog aangeschreven Nederlandse dans een warm hart toe en stelt de verhoudingen in de wereld met hun dans op scherp.

De samenwerking tussen ‘Aachen’ en ‘Heerlen’ gaf (en geeft) de culturele mobiliteit in de Euregio Maas-Rijn een ongekende boost. Inmiddels telt het festival 6 podia in Duitsland, Nederland en België en toont het met interdisciplinaire cross-overs en virtuoze performances een actuele aanvulling op het reguliere dansaanbod in ons land. Hiervoor haalt het festival gezelschappen vanuit de hele wereld naar de Euregio. Naast het veelkleurige programma op de podia kan het publiek – liefhebber en professional – zich onderdompelen in een omvangrijk programma met workshops, films, exposities en interactieve (dans)installaties.

Ik houd mij bezig met de artistieke programmering en de projectbegeleiding aan de Nederlandse kant van het festival, inclusief de coördinatie van marketing en publiciteit en het realiseren van een optimaal publieksbereik.

Instagram