Passiespelen 2021 (foto: Zebra Fotostudio’s Venlo l Peter de Ronde)

Passiespelen 2021 (foto: Zebra Fotostudio’s Venlo l Peter de Ronde)

Passiespelen 2015

Naaiatelier (Foto: Adriaan de Roode)

(foto: Adriaan de Roode)

Promo-opnamen (foto: Adriaan de Roode)

Passiespelen 2015 (foto: Pascal Moors)

Passiespelen 2015 (foto: Pascal moors)

Passiespelen 2010

Passiespelen 2021

Eens in de vijf jaar staat Tegelen één zomer lang in het teken van de Passiespelen. De Passiespelen van Tegelen bestaan sinds 1931. Leidraad in de voorstelling is het emotionele verhaal over de laatste dagen van Jezus; van zijn glorieuze intocht in Jeruzalem en het laatste avondmaal tot zijn dood aan het kruis en zijn verrijzenis. Aan dit aloude bijbelverhaal wordt niet getornd. Toch is elke editie van de Passiespelen anders, doordat een nieuw artistiek team het verbindt aan thema’s die nu spelen.

Aan de 21ste editie werken voor en achter de schermen ruim 400 vrijwilligers werken mee. ‘Hem achterna. Een passiespel’ gaat 18 april 2021 in de Doolhof in première, een jaar later dan gepland vanwege COVID-19. Daarna staan gedurende de zomer 25 voorstellingen op het programma. Een theaterbelevenis in de open lucht voor jong en oud om nooit meer te vergeten.

Voor dit vijfjaarlijks evenement in Openluchttheater De Doolhof Tegelen werk ik zowel uitvoerend en als adviseur mee aan de marketing en publiciteit, de persbenadering, de ontwikkeling van de website en huisstijl, het drukwerk. Sinds 2005 zijn de Passiespelen uitgegroeid tot een theaterspektakel in de buitenlucht met ruim 40.000 bezoekers.

YouTubeInstagram